Wat zijn multimedia theatershows?

Professionele multimedia theatershow als onderdeel van het cultuuraanbod..?

In Nederland bestaat het kunst- en cultuurpakket voor een ‘avond uit’ slechts uit: toneel, film, cabaret, muziek en dans. Men bezoekt daarvoor een theater, een concertzaal of de bioscoop.
In met name Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn professionele multimedia theatershows veel voorkomende kunst- en cultuuruitingen die veel bezoekers trekken.

Presentatie Stephan Siegrist

De zeer goed bezochte multimedia theatershows, die in de genoemde landen worden gegeven, omvatten een breed scala aan onderwerpen zoals avonturen- en reisreportages naar veelal exotische, verre bestemmingen, wereldwijde fiets- en wandelexpedities, minder bekende culturen, onderwater- en natuurfotografie, spectaculaire bergbeklimmingen, etc.

Het geheim achter het succes van een professionele multimedia theatershow schuilt in een combinatie van factoren. Groot geprojecteerde, vlijmscherpe foto- en videobeelden, muziek en het spannende of inspirerende verhaal van de presentator die oog in oog staat met het publiek. Tijdens de pauze en na afloop van de presentatie heeft het publiek de gelegenheid om eventueel met de presentator te spreken en vragen te stellen.

Multimedia theatershows in het buitenland

Grenzgang

Grenzgang
In Duitsland organiseert Grenzgang per seizoen gemiddeld 200 tot 250 multimedia theatershows. De in Keulen gevestigde organisatie werkt samen met 55 presentatoren die op diverse locaties hun shows vertonen, met name in grote Duitse steden. Grenzgang faciliteert en organiseert de lezingen, reserveert de zalen, verzorgt de techniek, neemt de marketing en PR voor haar rekening en draagt zorg voor de verkoop van de toegangskaarten.
Grenzgang werkt samen met 16 sponsors zoals reisburo’s, buitensportzaken, camerafabrikanten, en uitgevers van reis-gidsen, -boeken en -kaarten.
Website: www.grenzgang.de


Alles Leinwand

Alles leinwand
In Oostenrijk worden volgens eenzelfde formule door de organisatie Alles Leinwand tientallen multimedia theatershows verzorgd. Pascal Violo en Bernhard Brenner, twee succesvolle fotografen, begonnen 9 jaar geleden met het faciliteren van professionele sprekers. Bernhard is werkzaam bij een audio-visueel bedrijf en zorgt er voor dat de sprekers de beschikking hebben over moderne en hoogwaardige apparatuur, groot projectiescherm en deskundige ondersteuning bij de projecties in theaters en congrescentra. In totaal organiseert Alles Leinwand zo’n 20 tot 30 multimedia theatershows per jaar in met name Wenen, Amstetten en Ybbs.
Website: www.allesleinwand.at


Explora

Explora
De oudste en meest succesvolle organisator van professionele multimedia theatershows is Explora. In Zwitserland is deze organisatie uitgegroeid tot een solide bedrijf met meerdere medewerkers en een indrukwekkende staat van dienst. Maar liefst 75.000 bezoekers komen naar de 200 shows die Explora per jaar organiseert. Het jaarprogramma, dat in een oplage van 110.000 exemplaren gratis wordt verspreid, biedt informatie over de shows, de auteurs en de data van optreden. Het is tevens een geliefd medium voor sponsors en partners. De fraaie website is een bezoek zeker waard.
Website: www.explora.ch

Blijf op de hoogte van Mondiavisueel

Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief van Mondiavisueel en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.