Over Mondiavisueel

Mondiavisueel: Professionele multimedia theatershows, nu óók in Nederland..!

Mondiavisueel

In Nederland is een aantal presentatoren van multimedia theatershows actief. Een enkele keer organiseren ze zelf een voorstelling, maar meestal worden ze uitgenodigd door een bedrijf, vereniging of organisatie. Het was tot voor enkele jaren geleden voor iedere individuele presentator een te kostbare aangelegenheid om die presentaties onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Tevens beschikt niet elke presentator over de technische middelen om voor grote groepen in theaterzalen op te treden. Een groot projectiescherm van 7,5 meter breedte en een professionele, lichtsterke High Definition beamer vergen een forse financiële investering. Ook logistieke zaken als het huren van (theater)zalen en de geautomatiseerde online verkoop van toegangskaarten is niet voor elke presentator een betaalbare optie.

Om de bovenomschreven financiële, technische en logistieke belemmeringen weg te nemen is Mondiavisueel in het leven geroepen. Mondiavisueel promoot en ondersteunt, volgens dezelfde formule als in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, een zorgvuldig geselecteerde groep professionele presentatoren bij het organiseren van multimedia theatershows. Mondiavisueel kiest voor een brede, coördinerende aanpak om professionele multimedia theatershows in Nederland onder de aandacht van het geïnteresseerde publiek te brengen.

  • Mondiavisueel legt contact met presentatoren van multimedia theatershows
  • Mondiavisueel regelt de huur van (theater)zalen
  • Mondiavisueel geeft een magazine uit waarin presentatoren vertellen over de te geven multimedia theatershows en waar en wanneer die zullen plaatsvinden
  • Mondiavisueel verzorgt de volledige marketing en promotie d.m.v. advertenties, website, aankondigingsposters, (online) kaartverkoop en een digitale nieuwsbrief
  • Mondiavisueel faciliteert de presentatoren met kwalitatief zeer hoogwaardige audiovisuele middelen (beamer, groot projectiescherm en geluidsapparatuur)
  • Mondiavisueel betaalt de presentatoren een gepaste en redelijke vergoeding

Mondiavisueel startte in december 2014.

Initiatiefnemer Jan Roeleveld

Jan Roeleveld

Mondiavisueel is een initiatief van Jan Roeleveld (1958). Sinds 1975 is hij gefascineerd door alles wat met beeld, geluid en projectie te maken heeft. Als vakfotograaf specialiseerde hij zich in audiovisuele projectietechnieken en richtte in 1983 zijn bedrijf op dat actief is met de verkoop van professionele multimediasoftware, digitale projectoren en grootformaat projectieschermen.

Naast zijn vak als leverancier van audiovisuele middelen is Jan Roeleveld tevens ruim 35 jaar actief als adviseur van professionele en semi-professionele presentatoren die gebruik maken van multimediapresentaties.

Jan Roeleveld is lid van meerdere audiovisuele verenigingen en organisaties zoals de Nederlandse Vereniging voor Beeld en Geluid, de Stumpfl Gebruikers Groep, AV-Creatief en AV-Dialog.

Jan Roeleveld gaf les in projectietechniek aan de Nederlandse Fotovakschool en wordt regelmatig gevraagd als jurylid bij nationale en internationale audiovisuele festivals.

Sinds 2013 is Jan Roeleveld Präsident van de Deutsche Verein für Audiovisuelle Kommunikation ‘AV-Dialog e.v.’
Onder andere vanwege zijn nationale én internationale verdiensten en publicaties op het gebied van multimediale projectietechnieken ontving Jan Roeleveld in 2012 een Koninklijke onderscheiding. (Ridder in de Orde van Oranje Nassau).

Toen Jan Roeleveld in oktober 2013 voor de tweede achtereenvolgende keer werd gevraagd om zitting te nemen in de Internationale jury van het ‘El Mundo Abenteuer- und Reisefestival’ voor professionele presentatoren van multimediapresentaties in het Oostenrijkse Judenburg, ontstond het idee om ook in Nederland meer aandacht te geven aan het fenomeen ‘multimediapresentaties’ zoals die in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland worden georganiseerd door professionele organisaties.
Jan nam na terugkomst van dit zeer inspirerende festival contact op met een aantal bekende Nederlandse professionele sprekers die al jaren, (ieder voor zich en niet vanuit een professionele organisatie), actief zijn. Veel van deze sprekers waren reeds klant van Jan en ondersteunden het initiatief met groot enthousiasme om te komen tot de overkoepelende organisatie onder de naam Mondiavisueel, een samenvoeging van de begrippen mondiaal en visueel. Samen met deze en andere sprekers ging Jan Roeleveld de uitdaging aan om meer bekendheid te geven aan deze fascinerende vorm van audiovisuele communicatie, en niet zonder resultaat; Tijdens de eerste 5 seizoenen bezochten ruim 16.000 mensen de 127 theatershows.

Telefoon: +31 (0)30 6361462
E-mail: info@mondiavisueel.com
Neem contact op.

Team Mondiavisueel

Blijf op de hoogte van Mondiavisueel

Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief van Mondiavisueel en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.