Chris Stenger

Chris Stenger

Chris Stenger

Website: stenger.nl

Bekijk de shows van Chris
Chris Stenger is al meer dan 40 jaar een bevlogen natuur- en reisfotograaf.

Biografie

Chris Stenger is al meer dan 40 jaar een bevlogen fotograaf. Hij begon op jonge leeftijd met fotograferen. Na een periode van experimenteren met zwart-wittechnieken ging Chris met kleurendia’s werken. Hij specialiseerde zich meer in natuur- en reisfotografie, onderwerpen die ook nu nog zijn werk bepalen.

Een gezin met kinderen en een drukke baan bij Shell Research drongen de fotografie tijdelijk naar de achtergrond. De passie bleef echter en toen de kinderen uit huis waren ging hij parttime werken. Bovendien vroeg zijn werkgever Shell hem om projecten in het buitenland te gaan doen. Hierdoor ontstond een ideale situatie: financiële ruimte, veel tijd om te fotograferen en om naar allerlei exotische oorden in Azië en Afrika te reizen waar je normaal gesproken niet zo eenvoudig komt. Na zijn pensionering is Chris blijven reizen, maar nu uitsluitend voor privé fotoprojecten.

Chris is een beschouwende, rustig werkende fotograaf die er plezier in heeft om uren- of dagenlang met één onderwerp bezig te zijn. Nieuwsgierigheid, toewijding en technische perfectie zijn de sleutelwoorden. Reisfotografie en landschappen zijn belangrijke onderwerpen – van de desolate, grimmige woestijnen in Zuid-Amerika tot de lieflijke pastorale heuvels van Toscane. Chris doet vaak mee aan internationale fotowedstrijden en behaalt daar regelmatig prijzen.

Sinds een jaar of vijftien integreert hij zijn fotografie in live multimediapresentaties. Chris laat in zijn zorgvuldig samengestelde presentaties de adembenemende schoonheid zien van woeste landschappen, wilde dieren en vreemde culturen, en vertelt met passie over zijn vaak bijzondere avonturen.


Tijdens de eerste Mondiavisueel seizoenen imponeerde Chris het publiek met zijn indrukwekkende multimediapresentaties over China (2015), Patagonië (2016) en Namibië (2017).

Waarom aangesloten bij Mondiavisueel?

“Mondiavisueel is buitengewoon waardevol en verfrissend”

Reizen en fotograferen… de uitdaging van het vastleggen van nieuwe en onbekende maar fascinerende en intrigerende werelden… Het weergeven van de schoonheid van woeste landschappen, wilde dieren en vreemde culturen in een wervelende multimediapresentatie met een sterke persoonlijke inbreng van de spreker. 
Dát alles is alweer meer dan 15 jaar een deel van mijn leven.

In tegenstelling tot met name de Duitstalige landen in Europa bestaat er in Nederland echter geen echte lezingencultuur. Het vinden van een publiek is dan ook niet zo eenvoudig en vaak gebaseerd op mond tot mond reclame. Niet ideaal, want voor individuele sprekers of spreeksters is het veel te kostbaar en tijdrovend om grootschalig acquisitie te doen.

Het initiatief van Mondiavisueel is dan ook buitengewoon waardevol en verfrissend. Als collectief van samenwerkende professionele fotografen/sprekers doet Mondiavisueel alles wat nodig is om multimediapresentaties een ruimere bekendheid te geven en tot een succes te maken en creëert zo een optimale situatie voor zowel publiek als sprekers.

Multimediapresentaties van Chris Stenger

Ontdekkingsreis van Atacama naar Andes

Seizoen 2017-2018.
Spreker: Chris Stenger
Een avontuurlijke ontdekkingsreis door de schoonheid van de Chileense Atacama woestijn, langs de woeste kust van Noord-Chili en door desolate gebieden van zand, spierwitte zoutvlaktes en langs verlaten spooksteden. Einddoel: de hoogvlakte van de Andes.

Meer informatie over de show


Namibië

Namibië

Seizoen 2016-2017.
Spreker: Chris Stenger
Namibië is meer dan droge woestijnen. Chris Stenger toont de schoonheid van Namibië: zandduinen, bizarre rotsformaties, één van de diepste kloven ter wereld, ghosttowns en savannes waar het krioelt van de wilde dieren.

Meer informatie over de show


Patagonië

Patagonië

Seizoen 2015-2016.
Spreker: Chris Stenger
In deze multimediapresentatie over Patagonië laat Chris u een wereld zonder grenzen zien met eindeloze pampa´s waar de wind nooit rust en waar een unieke wereld van flora en fauna te vinden is.

Meer informatie over de show


China

China

Seizoen 2014-2015.
Spreker: Chris Stenger
China, een land van superlatieven en tegenstrijdigheden… een fascinerend land waar we weinig van begrijpen en wat bang voor zijn. China, een land dat met één been in 6000 jaar geschiedenis staat maar met het andere been de moderne wereld binnen snelt.

Meer informatie over de show


Blijf op de hoogte van Mondiavisueel

Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief van Mondiavisueel en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.