Danielle Braun

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur.

Biografie

Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Haar motto: “een mens is niet los verkrijgbaar”. Danielle Braun studeerde klassieke culturele antropologie. Ze specialiseerde zich in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Halverwege haar studie, werd ze gegrepen door het inzicht dat rituelen en omgangsvormen bij bedrijven en organisaties “om de hoek” minstens even indrukwekkend en functioneel zijn als die van verre vreemde volken. Ze combineerde de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeerde als een van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog. Danielle promoveerde in 1996.
Na haar studie startte Danielle haar loopbaan als docent aan de HEAO in Amsterdam en Enschede. Een overstap naar Ernst & Young Consulting volgde. Vervolgens werd Danielle directeur van een groot asielzoekerscentrum in Dronten. Een tijdelijke leefomgeving voor 800 mensen uit alle windstreken. Ze schreef bestseller en managementboek van het jaar 2016 ‘De Corporate Tribe’, ‘Building Tribes’ en ‘Da’s gek’.

Nu is Danielle een van Nederlands topsprekers. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur en publicist voor kranten, social media, radio en tv onder de titel #antropoloogdesvaderlands.

En bovenal… is Danielle reiziger. Elk jaar reist ze ergens naar een boeiende tribe op de wereld om nieuwe verhalen en best practices te verzamelen. Dat doet ze alleen en samen met haar fijne gezin dat al even reislustig is. Op social media en haar website publiceert ze, blogt ze, fotografeert ze over haar reizen. Danielle Braun is exotisch als het over cultuur gaat, uitdagend als het om gedrag gaat, keihard als het over organiseren gaat, liefdevol als het over mensen gaat, wetenschappelijk onderbouwd als het moet, vol humor als het kan. Altijd up-tempo en interactief.

Multimedia theatershow van Danielle Braun

Verre volkeren dichtbij

Spreker: Danielle Braun
Danielle Braun, antropoloog des vaderlands, reist de wereld rond op zoek naar bijzondere volkeren en stammen (tribes). Ze doorkruist de Himalaya, trekt door jungles, sluipt door oude Quakerhuizen, ziet wat echte aandacht is van de Maori, woont mega-begrafenissen diep in Tana Toraja bij en leert van Nomadenvrouwen in Iran wat de waarde van een tapijt is… Danielle bezoekt de uithoeken van onze planeet en zoekt steeds de grenzen op. Alleen en soms met haar gezin. Haar beelden zijn prachtig. De verhalen meeslepend. De levenslessen die zij meeneemt raken en blijken helemaal niet over de exotische ander, maar vooral over ons zelf te gaan. Laat je verwonderen en ontroeren. Ga mee op reis naar verre volkeren.

Meer informatie over de show

Blijf op de hoogte van Mondiavisueel

Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief van Mondiavisueel en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.