Eric Schuijt en Carla van Tatenhove

Eric Schuijt en Carla van Tatenhove zijn fervente wereldfietsers, fotografen en filmers.

Biografie

In de zomer van 1986 besloot Eric Schuijt van Amsterdam naar Casablanca te fietsen. Dat deed hij op een Koga die hij voor 200 gulden van zijn klasgenoot Fredje had gekocht. “Maak je over het framenummer geen zorgen, dat heb ik eruit gevijld” zei Fredje terwijl Eric met zijn nieuwe aanwinst de trap afliep. Dat had Fredje wel eens eerder mogen vertellen.

Een paar jaar later fietste Eric met partner in anderhalf jaar van Nederland naar Indonesië. Over deze tocht van 24.000 kilometer heeft hij zijn eerste boek geschreven.

Anno 2020 heeft Eric acht boeken geschreven en meer dan 250.000 kilometer op de pedalen afgelegd. De laatste 17 jaar doet hij dat samen met Carla van Tatenhove. Behalve dat ze de passie over het reizen per fiets delen, delen ze ook hun passie voor het maken van foto’s en video’s. Aanvankelijk met alleen een spiegelreflex, maar later ook met een professionele HD videocamera en tegenwoordig zelfs met een drone.

Ieder jaar maken ze een lange fietsreis; de ene keer door de Indiase Himalaya en een andere keer door de binnenlanden van Afrika. Maar Zuid-Amerika staat met stip bovenaan.

Als Eric niet op het zadel zit, dan zit hij achter zijn drumstel of hij staat in zijn winkel, De Vakantiefietser in Amsterdam. En Carla gidst serieuze toeristen lopend en op de fiets door en rond Amsterdam.

Multimedia theatershow van Eric en Carla

Zuid-Amerika op de pedalen

Spreker: Eric Schuijt en Carla van Tatenhove
In Zuid Amerika op de pedalen nemen Eric Schuijt en Carla van Tatenhove je mee op hun fietsreis door Zuid-Amerika. Eric heeft meer dan 250.000 kilometer over de wereld gefietst en schreef daarover 7 boeken. Samen met Carla fietste hij, verdeeld over een aantal jaren, over de hoogvlakte van de Andes door Peru, Bolivia, Chili en Argentinië, naar het uiterste puntje van Zuid Amerika. Beleef de bijzondere avonturen op reis door het Andes gebergte, voel de harde Patagonische wind, staar over de eindeloze en kleurrijke woestijn- en zoutvlaktes van de Atacama, bewonder Mount Fitz Roy en het park Torres del Paine, maar ervaar ook de tegenslagen die Carla en Eric trotseerden en die bij zo’n avontuurlijke fietstocht horen.

Meer informatie over de show

Blijf op de hoogte van Mondiavisueel

Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief van Mondiavisueel en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.