Frans Lemmens

Frans Lemmens is documentair top-fotograaf met een passie voor natuur- en reisfotografie.

Biografie

Na voltooiing van zijn studie aan de Nyenrode Business Universiteit, werkte Frans Lemmens jarenlang als logistiek expert in voedselhulpprogramma’s in Afrika en reisde hij als reisleider de wereld rond. Fotografie was altijd al zijn passie, maar pas in 1985 besloot Lemmens documentair fotograaf te worden, waarbij hij zich voornamelijk ging toeleggen op reizen en natuur. Het besluit om van zijn hobby zijn beroep te maken, kwam pas in 1985. Nadat hij zijn partner Marjolijn van Steeden had ontmoet in Bolivia, besloten ze samen verder te gaan met reisfotografie met een extra knipoog naar mens en natuur.


In 1997 verscheen het succesvolle boek ‘Visons of the Netherlands’. Een bestseller gedurende 16 jaar. Daarna weer de wereld rondgereisd. Van 2000 tot 2004 voornamelijk in de Sahara doorgebracht met als resultaat het boek ‘Sahara, Land beyond Imagination’. Het was de kroon op vele jaren woestijnwerk. In samenwerking met National Geographic vervolgens de boeken ’Beeld van Nederland’ (2012), ‘Nederland vanuit de Lucht’ (2013) en in 2014 ‘Nederland op zijn mooist’/ ‘The Netherlands at its best’ uitgebracht. Kort geleden werd een koffietafelboek uitgebracht dat bij de film ‘Holland, Natuur in de Delta’ hoort.

De mooiste foto’s uit het boek bij de film ‘Holland – Natuur in de Delta’ zijn opgenomen in de multimediapresentatie ‘Het boek op het doek’ die Frans Lemmens voor Mondiavisueel gaat tonen in Houten en Rijswijk.
Om het geheel te verlevendigen stelde filmmaatschappij EMS spectaculaire ‘making of’ filmbeelden ter beschikking. Samen met de originele filmmuziek van Bob Zimmerman en het boeiende live commentaar van Frans zelf completeren die het geheel tot een onvergetelijke, avondvullende multimediapresentatie.

Waarom aangesloten bij Mondiavisueel?

“Via een collega natuurfotograaf hoorde ik over het voor Nederland nieuwe entertainmentconcept dat door Mondiavisueel sinds 2014 wordt uitgevoerd”

Sinds jaren weet ik dat in de Duitstalige landen ‘live multimediapresentaties’ bijzonder populair zijn. De combinatie van het grote beeld, overweldigend geluid en passende muziek, gecombineerd met de persoonlijke toelichting van de presentator is uniek en juist dát maakt dit concept zo bijzonder aantrekkelijk.


Na een nadere kennismaking met Mondiavisueel woonden mijn partner Marjolijn en ik een aantal voorstellingen bij. We waren diep onder de indruk van de professionele aanpak door Mondiavisueel. Er wordt een complete ‘avond uit’ aangeboden in gerenommeerde theaters, de beeld- en geluidskwaliteit zijn van het hoogste niveau en alles is tot in de puntjes verzorgd. Het publiek beleeft een prachtige avondvullende voorstelling inclusief een consumptie in de pauze.

Ik kijk er naar uit om mijn foto’s te tonen op het grote 7,5 meter brede scherm, afgewisseld met de spectaculaire filmbeelden van ‘the making of’ en ondersteund met de originele filmmuziek van de film ‘Holland – Natuur in de Delta’ van Bob Zimmerman, uitgevoerd door het Metropole Orkest o.l.v. Dick Bakker. Bij veel foto’s en videobeelden geef ik dan tevens een toelichting op de totstandkoming daarvan. Mondiavisueel ondersteunt mij maximaal om van deze eerste 2 voorstellingen een succes te maken en mogelijk is het een mooi begin van een langduriger samenwerking…

Multimediapresentatie van Frans Lemmens

Holland - Natuur in de delta

Holland – Natuur in de Delta – Het boek op het doek

Spreker: Frans Lemmens
Frans Lemmens is een getalenteerde documentaire fotograaf met een passie voor reizen, mensen en de natuur. Zijn fotoboeken over Nederland zijn de bestverkochte op Schiphol.

Meer informatie over de show


Blijf op de hoogte van Mondiavisueel

Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief van Mondiavisueel en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.