Jan Vermeer

Jan Vermeer

Jan Vermeer

Volg Jan online:

Facebook Facebook

LinkedIn LinkedIn

Website: janvermeer.nl

Bekijk de shows van Jan
Jan Vermeer is een gepassioneerd fotograaf.

Biografie

Jan Vermeer is een gepassioneerd fotograaf. De natuur vormt zijn grootste inspiratiebron. Die specialisatie voor de natuur is zeer breed. Niet alleen vogels en zoogdieren, maar juist de biodiversiteit van de natuur krijgt veel aandacht in zijn fotografie. Door zijn sterke gevoel voor compositie en vorm ontstaan er verrassende beelden. Kleur en vorm zijn heel bepalend in zijn werk en zorgen voor een stevige basis van elke foto. Een veel gefotografeerd onderwerp bekijkt hij nét even anders dan de meeste fotografen. Die visie en de daarbij behorende aanpak resulteren in meer diepgang van zijn fotografie.

Jan reist regelmatig naar de uithoeken van de wereld om de meest ongerepte en paradijselijke gebieden op onze planeet vast te leggen. Of hij nu met een pooluitrusting, een tropenoutfit of gewoon gekleed op reis gaat, met een flinke portie geduld en een groot doorzettingsvermogen slaagt Jan er steeds weer in om met bijzonder materiaal terug te komen. Regelmatig is zijn werk bekroond, onder meer tijdens de prestigieuze BBC-wedstrijd Wildlife Photographer of The Year.

Tijdens de eerste 3 Mondiavisueel seizoenen wist Jan het publiek te boeien met zijn fabelachtig fraaie beelden” en spannende verhalen in de multimediapresentaties “Waarom IJsberen geen Pinguïns eten” (2014), “Witte Veluwe” (2015) en “Paradijs Aarde” (2016)

Waarom aangesloten bij Mondiavisueel?

“Mijn natuurfotografie past helemaal bij Mondiavisueel”

Niets is mooier dan de schoonheid en pracht van de natuur vast te leggen in beelden van hoge kwaliteit. Als natuurfotograaf begeef ik mij niet altijd op de gebaande wegen; zeg maar gerust dat ik regelmatig vanuit benarde posities en lastige standpunten mijn werk doe. Natuurlijk is dat niet erg, want de mooiste beelden maakte ik onder extreme omstandigheden.

Eénmaal thuis gekomen wil ik mijn fotowerk graag aan ‘het grote publiek’ vertonen. Het woordje ‘groot’ heeft hier een dubbele betekenis, want de fotoboeken die van mij verschenen, zijn allen op groot formaat gemaakt. Maar er is niets mooier dan projectie van mijn natuurfoto’s op een groot scherm in een verduisterde omgeving.

Helaas moest ik in het verleden vaak genoegen nemen met nog wel eens tegenvallende resultaten van de aanwezige digitale projector of een veel te klein scherm. Ik voelde mij dan véél ongemakkelijker dan in de meest extreme situaties in de natuur… Over de techniek, de grootte van het scherm en de kwaliteit van de beamer hoef ik mij, zo is gebleken, bij de multimediapresentaties onder de vlag van Mondiavisueel geen zorgen te maken. Mijn natuurfotografie komt kwalitatief volledig tot zijn recht en past bij het unieke concept van Mondiavisueel.

Multimediapresentaties van Jan Vermeer

Paradijs aarde

Paradijs Aarde

Spreker: Jan Vermeer
Oog in oog met o.a. zeldzame apen in China, haaien in de Indische Oceaan, Zebra’s in Tanzania, kraanvogels in Japan, kleurrijke rivieren, ijskoude watervallen en het verborgen leven in de jungle van Peru, dat is Paradijs Aarde!

Meer informatie over de show


Witte Veluwe

Witte Veluwe

Spreker: Jan Vermeer
Jan Vermeer is professioneel natuurfotograaf. Met zijn fraaie foto’s uit de poolgebieden verwierf hij veel roem en won hij vele prijzen, nationaal en internationaal. Zijn specialisme is de witte wereld.

Meer informatie over de show


Waarom IJsberen geen Pinguïns eten

Waarom IJsberen geen Pinguïns eten

Spreker: Jan Vermeer
Jan Vermeers mooiste foto’s van zijn reizen naar Antarctica, Spitsbergen, Groenland en Noorwegen. Schitterende (natuur)fotografie en een aansprekende boodschap die het publiek niet koud laat en… die ook duidelijk maakt waarom ijsberen geen pinguïns eten…!

Meer informatie over de show


Blijf op de hoogte van Mondiavisueel

Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief van Mondiavisueel en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.