Katja Staartjes

Katja Staartjes

Katja Staartjes

Volg Katja online:

Facebook Facebook

Twitter Twitter

LinkedIn LinkedIn

Website: katjastaartjes.nl

Bekijk de show van Katja
Katja Staartjes is een van Nederlands meest succesvolle bergbeklimmers. Zij beklom een aantal toppen hoger dan 8.000 meter, waaronder Mount Everest als eerste Nederlandse vrouw.

Biografie

Katja’s grote passie ligt in de bergen: de majestueuze natuur, de stilte, de fysieke inspanning, het verleggen van grenzen. Wat begon met het maken van trektochten, groeide uit tot bergbeklimmen. In 1994 maakte Katja kennis met de Himalaya en in 1998 nam zij deel aan een Nederlandse expeditie naar de ‘achtduizender’ Cho Oyu. Een jaar later volgde deelname aan een internationale Everest-expeditie. Door deze avonturen kreeg de bergbeklimster de ervaring om zelfstandig expedities te ondernemen. Samen met haar partner Henk Wesselius had zij de Nederlandse primeur op Gasherbrum I (8068 m) en de voortop van Manaslu (8140 m). Het stel volbracht verder de Great Himalaya Trail, een extreme bergtocht van 2000 kilometer en 125.000 hoogtemeters door Nepal.

Door haar vele bezoeken aan Nepal, kan Katja beschouwd worden als Nepal-expert. In het voorjaar van 2015 was zij terplekke, tijdens de dramatische aardbeving die het land trof. Dat was een in alle opzichten heftige ervaring. Sindsdien zet Katja zich in voor de wederopbouw van het Himalaya-land. Door de Nepalese overheid is zij benoemd tot Goodwill Ambassadeur, samen met een aantal andere internationale klimmers.

Op bijeenkomsten en congressen is Katja een veelgevraagd spreker: zij koppelt haar expeditie-belevenissen via een beeldpresentatie aan thema’s als samenwerken, leiderschap en omgaan met veranderingen. Behalve als professioneel spreker werkt Katja als trainer/coach. Eerder deed zij uitgebreide management-ervaring op in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector.

De bergbeklimster schreef de boeken Hoog spel, Top-inspiratie en Lopen over de grens.

Multimediapresentaties van Katja Staartjes

Lopen over de grens

Lopen over de grens

Spreker: Katja Staartjes
Katja Staartjes loopt de 2000 km lange Great Himalaya Trail door Nepal: een grensverleggend avontuur met bijzondere ontmoetingen.
Deze multimediapresentatie werd vertoond in het seizoen 2016-2017 en diende eveneens als benefietvoorstelling in het najaar van 2017 waarbij de opbrengst werd besteed aan opbouwprojecten in Nepal. (Via de Stichting Topaspiraties). Er staan geen publiekelijke voorstellingen meer gepland voor deze multimediapresentatie.

Meer informatie over de show

Blijf op de hoogte van Mondiavisueel

Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief van Mondiavisueel en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.