Katja Staartjes

Katja Staartjes

Volg Katja online:

Facebook Facebook

Twitter Twitter

LinkedIn LinkedIn

Website: katjastaartjes.nl

Bekijk de show van Katja
Katja Staartjes is bergbeklimmer en beklom een aantal toppen hoger dan 8000 meter, waaronder Mount Everest als eerste Nederlandse vrouw.

Biografie

Katja Staartjes doet haar eerste ervaringen op 8000 meter op via georganiseerde beklimmingen van de bergreuzen Cho Oyu en Mount Everest. Daarna neemt de bergbeklimster de organisatie in eigen hand en gaat op pad in kleine teams: een droom komt uit. Tegelijkertijd is het een stap die naast moed, veel tijd en commitment vraagt. Er volgen expedities naar de achtduizenders Gasherbrum 1, Dhaulagiri en een dubbelproject Manaslu. Samen met echtgenoot en klimpartner Henk Wesselius volbrengt Katja verder de vermaarde Great Himalaya Trail. Over deze bergtocht verzorgde zij eerder de Mondiavisueel theatershow Lopen over de grens.
Door haar vele bezoeken aan Nepal, kan Katja beschouwd worden als Nepal-expert. In het voorjaar van 2015 was zij ter plekke, tijdens de dramatische aardbeving die het land trof. Dat was een in alle opzichten heftige ervaring. Sindsdien zet Katja zich in voor de wederopbouw van het Himalaya-land. Door de Nepalese overheid is zij benoemd tot Goodwill Ambassadeur, samen met een aantal andere internationale klimmers.

Op bijeenkomsten en congressen is Katja een veelgevraagd spreker: zij koppelt haar expeditie-belevenissen via een beeldpresentatie aan thema’s als samenwerken, leiderschap en omgaan met veranderingen. Behalve als professioneel spreker werkt Katja als trainer/coach voor leiders en teams. Eerder deed zij uitgebreide management-ervaring op in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector. Zij zegde haar managementbaan op voor het expeditieklimmen.

De bergbeklimster schreef de boeken Hoog spel, Top-inspiratie en Lopen over de grens. In de herfst van 2019 verscheen een nieuw boek: Topteams.

Multimedia theatershows van Katja Staartjes

Manaslu² – Berg van de ziel

Spreker: Katja Staartjes

Bergbeklimster Katja Staartjes, de eerste Nederlandse vrouw die op Mount Everest stond, bereidde zich met een hecht team voor op een expeditie naar Tibet. Een week voor vertrek gooide China de landsgrenzen dicht. Wat nu? Er werd uitgeweken naar de 8163 meter hoge Manaslu (Berg van de ziel) in het naburige Nepal. Het team kwam tot 7700 meter. Een halfjaar later keerde Katja terug voor de herkansing, met slechts partner Henk en kok Lobsang. Het hoogst haalbare bleek 8130 meter. Wél een Nederlandse primeur, maar nét geen hoofdtop. Wat gebeurde er? Hoeveel moed heb je nodig om 33 meter onder de top van een achtduizender om te keren? Een spannend verhaal over liefde voor de bergen, teamgeest, bewaken van je grenzen en (de) waarheid.

Meer informatie over de show


Lopen over de grens

Lopen over de grens

Spreker: Katja Staartjes
Katja Staartjes loopt de 2000 km lange Great Himalaya Trail door Nepal: een grensverleggend avontuur met bijzondere ontmoetingen.
Deze multimediapresentatie werd vertoond in het seizoen 2016-2017 en diende eveneens als benefietvoorstelling in het najaar van 2017 waarbij de opbrengst werd besteed aan opbouwprojecten in Nepal. (Via de Stichting Topaspiraties).
Deze show wordt nog één keer vertoond op 23 mei 2020 in het Theater Aan de Slinger in Houten.

Meer informatie over de show

Blijf op de hoogte van Mondiavisueel

Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief van Mondiavisueel en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.