Marica van der Meer

Marica van der Meer

Volg Marica online:

Facebook Facebook

LinkedIn LinkedIn

Website: maricavandermeer.nl

Bekijk de show van Marica
Marica van der Meer is wereldfietser, fotograaf, schrijfster en reisorganisator.

Marica van der Meer werkt als freelancefotograaf, schrijft reisgidsen voor uitgeverij Elmar en met haar eigen reisbureau Marmee Reizen organiseert en begeleidt zij avontuurlijke reizen voor 60-plussers. Een keer in de vijf jaar neemt ze een sabbatical om de wereld beter te leren kennen en stapt dan op haar fiets. Al vroeg in haar leven kreeg ze te maken met het fenomeen reizen. Als turnster van het Friese WIK-FTC-Heerenveen, ging ze naar toernooien in het buitenland. Dit opende haar ogen, in plaats van een baan in de turnwereld, werd ze reisleidster. Na vele omzwervingen over de wereld met groepen toeristen, werd het tijd om te settelen. Ze besloot van haar tweede hobby haar beroep te maken. Als fotograaf zou ze meer op een plek kunnen wonen, maar reizen zit in je bloed. “Het maakt niet zo veel uit waar mijn huis staat, want ik ben toch het liefste onderweg”, aldus Marica.

Marica fietste van Vuurland, het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika naar Alaska en schreef hierover het boek ‘Van Vuur naar IJs’. Om het Afrikaanse continent te ontdekken koos ze voor een auto met vierwielaandrijving. Samen met een vriend reed ze via West-Afrika van Nederland naar Kaapstad en via Oost-Afrika weer terug, hierover verscheen het boek ‘Rond Afrika’. Op deze reis miste ze het nauwe contact met de lokale bevolking, dat je op een fiets wel hebt. In 2013 pakte ze daarom opnieuw de fiets, met deze keer als eindbestemming Adelaide in Australië. In 15 maanden reed ze 28.000 kilometer en schreef daarover het boek ‘Weg van de wereld’ dat inmiddels een bestseller is. Deze immense fietstocht vol spannende avonturen en bijzondere belevenissen is het onderwerp van haar debuut optreden bij Mondiavisueel onder de gelijknamige titel ‘Weg van de wereld’.

Multimedia theatershow van Marica van der Meer

Weg van de wereld

Weg van de wereld

Spreker: Marica van der Meer
Marica van der Meer fietst 28.000 km van Nederland naar Australië. Theedrinken in Turkije en Iran. In Turkmenistan krijgt ze de schrik van haar leven! Dwars door het immense China. In Myanmar wordt ze achtervolgd door mannetjes van de geheime dienst op brommertjes. In Australië behandelen ze fietsers op de openbare weg als daklozen. Een spannend avontuur vol bijzondere anekdotes.

Meer informatie over de show

Blijf op de hoogte van Mondiavisueel

Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief van Mondiavisueel en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.