Robert Eckhardt

Robert Eckhardt

Robert Eckhardt

Volg Robert online:

LinkedIn LinkedIn

Website: roberteckhardt.nl

Bekijk de shows van Robert
Robert Eckhardt is een van de meest ervaren alpinisten van Nederland.

Biografie

Robert Eckhardt is een van de meest ervaren alpinisten van Nederland. Hij stond op meer dan 1000 toppen in de Alpen en daarbuiten. In 1993 won zijn multimediapresentatie, Passie voor een Berg, een award op een festival in Parijs. Onlangs was hij jurylid bij het Internationales Berg & Abenteuer Filmfestival in Graz, een van de belangrijkste festivals op dit gebied. Hij is lid van de Österreichischer Alpenklub. Deze exclusieve club werd al in 1878 opgericht en is alleen toegankelijk voor alpinisten met een bijzondere staat van dienst.

Vijf boeken verschenen van zijn hand: Passie voor een Berg (zijn alpiene biografie), Grenzeloos Verlangen – tweehonderd jaar alpinisme (met Mark van Hattem), Handboek Bergwandelen en de bergwandelgids Met uitzicht op de Écrins (met Noes Lautier). In 2015 verscheen bij Uitgeverij Lecturis het fotoboek People of Nepal. Daarnaast schrijft Robert voor tijdschriften in binnen- en buitenland, vaak over bijzondere wandelbestemmingen in de Alpen. Want naast klimmen is bergwandelen zijn grote passie. Het liefst zo avontuurlijk mogelijk met een overnachting in een fraai gelegen berghut, of met een bivak onder een fonkelende sterrenhemel op een uitzichtrijke graat.

Robert is een echte allround-klimmer. Zijn tochtenlijst omvat niet alleen alpiene sportklimroutes, zoals Excalibur in de Wendenstöcke, maar ook vele beklimmingen van historisch belangrijke en moeilijke routes op beroemde Alpentoppen. Hoogtepunten waren de Scheideggwetterhorn-westpijler en de Voie du Bastion Central op de zuidwand van de Meije.

Robert’s belangrijkste beklimming in de Himalaya is die van de Ama Dablam (6856 m) die door velen als de mooiste berg op aarde wordt beschouwd. In 1995 stond hij als eerste Nederlander op de top. Hoogtepunten in de Andes waren de Alpamayo, de ‘mooiste berg van de Andes’ en een eerstbeklimming op de Artesonraju (6025 m).

Klimmen werd voor hem pas echt een avontuur als er een en soms zelfs twee keer in de open lucht moest worden overnacht. In 1985 deed hij de Peutereygraat, de mooiste route naar de top van de Mont Blanc (4810 m), de hoogste berg van West-Europa. Het tweede bivak was een sneeuwhol op de top, waar hij schuilde voor een infernaal onweer.

Tijdens de eerste Mondiavisueel seizoenen imponeerde Robert het publiek met zijn indrukwekkende multimediapresentaties over Himalaya en Nepal (2014-2015) en De ontdekking van de Alpen (2015-2016).

Waarom aangesloten bij Mondiavisueel?

“Mondiavisueel biedt een uniek aanbod aan sprekers.”

Toen ik begon met het geven van lezingen over mijn klimexpedities, had ik een belangrijke ontmoeting met Jan Roeleveld. Hij had toen al een toonaangevende positie verworven als ‘instituut’ achter hoogwaardige multimediapresentaties. Door die ontmoeting kwam Jan Roeleveld in aanraking met expeditieklimmers en avonturiers die met hun presentaties volle zalen trokken en de toehoorders met onvergetelijke verhalen een prachtige avond bezorgden.

Naast zijn uitgebreide kennis van de multimediawereld en de beste sprekers, heeft Roeleveld een uitstekende visie op fotografie. Ook aan creativiteit ontbreekt het hem niet. Bovenal bespeurde ik bij hem de passie en de technische kennis die nodig zijn om een professionele presentatie vlekkeloos te laten verlopen. Daaruit ontstond de filosofie achter Mondiavisueel: een uniek aanbod van sprekers die niet alleen een verrassende multimediashow geven, maar die ook met hun persoonlijke verhalen contact maken met hun toehoorders.

Multimediapresentaties van Robert Eckhardt

De Alpen

De Alpen

Seizoen 2015-2016.
Spreker: Robert Eckhardt
Tijdens de live multimediapresentatie vertelt Robert zijn persoonlijke verhaal over inspirerende beklimmingen en over de rijke alpiene historie van beroemde pioniers, waaronder de geschiedenis van de eerste alpinist die alle vierduizenders bedwong.

Meer informatie over de show


Himalaya & Nepal

Himalaya & Nepal

Seizoen 2014-2015.
Spreker: Robert Eckhardt
Op zijn tochten door Nepal ontdekte Robert dat de Himalaya meer is dan alleen bergen; het is ook een gebied waar mensen leven. Hij werd gegrepen door een wereld waaraan hij niet meer kon ontsnappen. Robert Eckhardt neemt u mee langs ‘de dakrand van de wereld’.

Meer informatie over de show


Blijf op de hoogte van Mondiavisueel

Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief van Mondiavisueel en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.