Bekijk het actuele programma van Mondiavisueel met alle voorstellingen

Paradijs Aarde - Jan Vermeer

Paradijs Aarde

Spreker: Jan Vermeer

Samenvatting

Top-natuurfotograaf Jan Vermeer neemt u mee naar apen in China, haaien bij Aldabra, zebra’s in Tanzania, watervallen en ijsformaties op IJsland, gorilla’s in Rwanda, rode Rotshanen en kleurrijke Papegaaien in Peru, kraanvogels in Japan en de Rio Tinto in Spanje. Kortom, een spannende en paradijselijke reis rond de wereld met veel exotische wilde dieren en adembenemende, bijzondere landschappen.

De multimediapresentaties beginnen om 20.00 uur en zijn rond 22.15 uur afgelopen.


Tip: dubbelklik om de video groot te kijken.

Foto impressies

Krabben op de SeychellenPanda's in ChinaPanda's in ChinaPeruaanse moeder met kindAldabra SeychellenAra's in PeruBetoverende landschappenDe jungle van PeruGorilla's in RwandaHaaien bij Aldabra


Wilt u iemand een voorstelling kado doen? Bestel dan de speciale Mondiavisueel cadeaubon.

Reviews

Kool

 

Ik vond het zo geweldig mooi de film en dan de beelden met ook prachtige muziek.


Kooij

 

De presentatie was geweldig opgebouwd. De afwisseling tussen de beelden met stukjes film werkte perfect om een goede indruk te krijgen van de omstandigheden. Lekker afwisselend met mooie beelden en soms ‘barre’ omstandigheden. Boeiend tot de laatste seconde!


van den Born

 

Geweldig indrukwekkende beelden, mooi verhaal en prettige ambiance. Echt een avondje uit!


Lees alle reviews over “Paradijs Aarde” van Jan Vermeer

Uitgebreide omschrijving

Inleiding

Met top-natuurfotograaf Jan Vermeer naar de meest paradijselijke plaatsen op onze planeet. In Azië, Afrika, Zuid-Amerika en… Europa!

Panda’s

Panda'sChina is vooral bekend als het land van de panda’s, de publiekslieveling die we vooral kennen als het logo van het Wereld Natuur Fonds.

Stompneusapen

StompneusaapjeVolstrekt onbekend zijn de zeldzame takin en de bijzonder opvallende stompneusapen die hier ook leven. De verwondering voor de Chinese natuur stopt niet bij het dierenleven. Het beroemdste nationale park Jiuzhaigou wat vooral door locals wordt bezocht, is alleen al indrukwekkend door de 40.000 bezoekers per dag die zich hier in het hoogseizoen verdringen om een glimp op te vangen van een waterval. De Chinese kraanvogel zorgt voor verwarring, het naburige land van de rijzende zon noemt dezelfde soort, trots als ze zijn, Japanse kraanvogel.

Japanse kraanvogels op Hokkaido

Een en dezelfde soort die vooral in een winters wit landschap indruk maakt. Dansend door de sneeuw deelt de Japanse kraanvogel de mooiste choreografie met de bezoekers in het theater. Elegantie ten top! Van het koude Hokkaido paradijs is het een grote overgang naar het warme Afrika. De zinderende hitte van de Seychellen bereikt op het ieniemienie eilandje Aldabra het kookpunt. Gelegen in de Indische Oceaan voor de kust van Somalië is dit met recht een bijzondere plek te noemen. De onwerkelijk natuur is niet eenvoudig samen te vatten. Oeroude schildpadden bevolken het eiland met een traagheid die bij de natuur past in deze uithoek van de Aarde.

Haaien bij Aldabra

Schildpad, SeychellenDuik je onder water dan ontmoet je zwartpuntrifhaaien die in grote aantallen voor de lens poseren. De kleurrijke natuur van Aldabra staat in schril contrast met de monochromatische zebra’s in Tanzania.

Zebra’s in Tanzania

Zebra'sDe ingetogen zwart wit foto’s laten zien waar de essentie van deze dieren het sterkst is; grafische patronen die bij ieder individu verschillen. Het is een kleine sprong naar de binnenlanden van Rwanda en Oeganda. De op het randje van uitsterven balancerende berggorilla’s worden met de grootste zorg beschermd. Vanwege de hoge opbrengst die gorilla-toerisme genereert blijft de populatie redelijk in tact.

Gorilla’s in Rwanda en Uganda

Berggorillas, RwandaTijdens de trekkings die soms urenlang duren staan we plotseling oog in oog met een imposante silverback. De leider van de groep houdt de omgeving scherp in de gaten, dichterbij dan negen meter is niet toegestaan maar ook best wel spannend! We reizen verder en belanden na het bezoek aan het zinderende Afrika in het frivole Zuid Amerika. In de Nieuwe Wereld ontdekken we op weg in de kolkende jungle van Peru de verborgen stad Machu Picchu.

Machu Pichu in Peru

Machu PichuIngeklemd tussen hoge bergen ontdekte Hiram Bingham in 1911 deze magische plek. Bijzonder vanwege de geïsoleerde ligging. Indrukwekkend als je bedenkt met welke middelen dit is ontstaan. Tijdens het rondzwerven in deze stad merk je dat er iets vreemds is aan deze plek. De sfeer, de ingetogenheid maakt indruk op deze Paradijselijk plek. Na het korte bezoek aan deze eeuwenoude stad overwinnen we de Andes en dalen af naar de groene jungle.

De jungle van Peru

Ara's in PeruTampobata is een hotspot van leven, kleurrijke ara’s en papegaaien komen tijdens het ontwaken van de natuur in grote aantallen naar de rivier. Hier doen ze zich tegoed aan klei wat een opmerkelijk dieet verraad.

Watervallen op IJsland

In Paradijs Aarde zijn het niet alleen exotische en voor velen onbereikbare plekken die we bezoeken. Dichterbij volgen we de stromen van IJslandse rivieren die eindigen in de meest bijzondere watervallen.

Watervallen, IJslandKlein, groot, hoog en breed, de diversiteit lijkt oneindig in het eiland waar Nederland vier keer inpast. Nog dichterbij vinden we een bloedrode rivier in het Spaanse Andalusië.
De rustig stromende rivier kleurt goudgeel tot wijnrood, een feest voor iedere natuurfotograaf. Vorm, kleur, aarde, water en lucht, de rondreis over Paradijs Aarde is hiermee op het eindpunt beland. Spotlights mogen weer aan!

Offerte aanvragen