Bekijk het actuele programma van Mondiavisueel met alle voorstellingen

Witte Veluwe, Jan Vermeer

Witte Veluwe

Spreker: Jan Vermeer

Samenvatting

Ruim 20 jaar is Jan Vermeer professioneel natuurfotograaf. Met zijn schitterende foto’s uit de poolgebieden verwierf hij veel roem en won hij talloze prijzen, nationaal en internationaal. Maar ook dichtbij huis fascineert de witte wereld Jan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij vaak te vinden is in zijn ‘grote achtertuin’ de Veluwe. De diversiteit aan landschappen zoals bos, heide en de grootste zandverstuiving van Europa, het Kootwijkerzand, lijken betoverd zodra Koning Winter zijn intrede doet. In zijn live multimediapresentatie laat Jan zien hoe mooi de witte Veluwe is, vroeger en nu.

De multimediapresentaties beginnen om 20.00 uur en zijn rond 22.00 uur afgelopen.


Tip: dubbelklik om de video groot te kijken.

Foto impressies

Colors of treesDennensneeuwSneeuwspinZwijnSneeuwstorm

Reviews

Alex Pluhar

 

Uitstekende multimediapresentatie. Prachtige foto’s, mooie muziek. Goed verhaal met passie. Modern theater, goed bereikbaar, makkelijk parkeren.


Wim Velthorst

 

De presentatie is op een goeie natuurlijke wijze weergegeven. De presentator Jan Vermeer is absoluut zich zelf. Goed zicht in het theater, goeie stoelen. Suggestie: blijf kort bij jezelf en de natuur, maar dat doen jullie wel.


Freek Kooij

 

Zat professioneel in elkaar en had de juiste overgangen. Leuke afwisseling met de filmpjes er tussen. Jan Vermeer is een begenadigd verteller bij zijn beelden. Leuke storylijn en verhaal bij de prachtige beelden staan garant voor een top lezing. Goed en overzichtelijk naar het beeld te kijken. Ook nog een goede en betaalbare kop koffie maken het een zeer aangename locatie. Erg jammer van het “watermerk” in het scherm. Heeft de organisatie ook niet om gevraagd. Dat er direct een nieuw scherm wordt besteld geeft aan hoe professioneel de organisatie bezig is!


Lees alle reviews over de “Witte Veluwe” van Jan Vermeer

Uitgebreide omschrijving

Inleiding

Zodra er sneeuw voorspeld wordt raakt Jan Vermeer in een staat van euforie, raapt zijn foto-uitrusting bijeen en trekt er op uit om de dieren en het verstilde landschap in beelden te vangen. Tien jaar lang richtte Jan zich op de winterse Veluwe. Hij laat zien dat dit gebied een spannende presentatie oplevert en dat het niet altijd ver weg en exotisch hoeft te zijn.

Niet als vroeger


HertenEr wordt veel over gesproken en geschreven: de winters zijn niet meer zo streng als vroeger. Of dat nu waar is of niet, feit is dat we de laatste jaren wel degelijk echte winters hebben meegemaakt. Zo viel er tijdens de winter van 2009-2010 meer sneeuw dan ooit; wekenlang lag er op de Veluwe een sneeuwdek dat maar niet wilde verdwijnen. Tijdens deze lange winters hebben we volop genoten van ouderwetse ijspret. Gedurende de bijzonder vroege winter van 2010-2011 konden we ook weer volop genieten van Anton Pieck- of Ruysdael-achtige taferelen. Jan Vermeer heeft tijdens deze winters niet stilgezeten en heeft op verrassende wijze de pracht van de Witte Veluwe vastgelegd.

Meer wit

Sneeuw en de zonDie adoratie voor sneeuw en ijs heeft fotograaf Jan Vermeer al decennialang. Die drang naar meer wit bracht hem naar de koudste streken op aarde. Hij bezocht de Noord- en de Zuidpool, onder andere het tot de verbeelding sprekende Nova Zembla. Verschillende boeken vol ijsdieren uit deze streken sieren menig boekenkast in binnen- en buitenland. Witte Veluwe verschijnt ook in boekvorm en is het logische vervolg op de eerder verschenen boeken Witte Wereld, Antarctica, Arctic en Breaking Ice. De overeenkomsten zijn duidelijk: een witte wereld van sneeuw en ijs met als rode draad de daarin levende dieren.

Tien jaar lang

ZwijntjesVoor Witte Veluwe hoefde Jan geen verre wereldreis te maken, maar kon hij gewoon thuis in zijn ‘eigen achtertuin’ – de Veluwe – blijven. Dankzij enkele prachtige sneeuwrijke winters van de afgelopen jaren kruisen we het pad van grotere zoogdieren zoals edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen. Maar ook de minder in het oog springende bewoners van de Veluwe komen we op onze wandeling tegen. Witte Veluwe is een bijzondere presentatie, want Jan heeft tien jaar lang elke winter iedere vlok sneeuw zorgvuldig gefotografeerd. We kijken ook terug in de tijd: historische winters – een feest van herkenning voor de pure winterliefhebber – komen tot leven.

Offerte aanvragen