Voorbereidingen Mondiavisueel

Januari 2014

In januari is veel voorbereidend werk verricht en zijn de eerste contacten gelegd met diverse aspirant-sprekers.

Februari 2014

Realisatie van deze website. Tegelijkertijd besprekingen gevoerd met onze Zwitserse collega’s van Explora die over veel ervaring beschikken bij het opzetten en succesvol exploiteren van een organisatie die multimediapresentaties organiseert.

Maart 2014

Selectie van 6 theaters waar de multimediapresentaties zullen plaatsvinden. De geografische ligging, maximale projectie-omstandigheden, ruime parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid hebben daarbij een belangrijke rol gespeeld.

De keus is gevallen op:

  • 

Rabotheater De Meenthe in Steenwijk (voor de drie noordelijke provincies)
  • Theater De Beun in Heiloo (in de driehoek Amsterdam-Alkmaar-Haarlem)
  • Theater Aan de Slinger in Houten (voor Midden-Nederland)
  • De Rijswijkse Schouwburg in Rijswijk (Z-H) (voor de regio Den Haag-Rotterdam)
  • Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen (voor de regio Den Bosch-Tilburg-Breda)
  • Schouwburg Arnhem (voor de regio Arnhem-Nijmegen) In 2015-2016: Schouwburg Amphion in Doetinchem

April
 2014

In april zijn definitieve afspraken gemaakt met een viertal professionele sprekers die de eerste jaren de multimediapresentaties zullen gaan verzorgen.
Bekijk het programma met alle presentaties.

Mei
 2014

In mei hebben de vier presentatoren kennis met elkaar gemaakt en zijn er tijdens een brainstormsessie veel ideeën en mogelijkheden besproken.
 Na afloop van deze eerste gezamenlijke ontmoeting tussen de presentatoren en de initiatiefnemer van Mondiavisueel werd het glas geheven op een succesvolle samenwerking.

Mondiavisueel presentatoren

Juni 2014

Mondiavisueel programmaIn juni werd het eerste, 48 pagina’s tellende Programma-magazine samengesteld. In dit programma worden de vier sprekers voorgesteld en vertellen ze iets over hun te vertonen multimediapresentatie. In het magazine vindt u ook alle informatie over de diverse theaters, de data van de voorstellingen, etc, etc. Dit magazine verscheen 1 oktober in een oplage van 10.000 exemplaren. Tevens is het programma online beschikbaar via deze website.

Juli
 2014

De eerste proefversie van het papieren Mondiavisueel Programma 2014-2015 verscheen begin juli als dummy in een beperkte oplage dankzij de uitmuntende samenwerking tussen Mondiavisueel als opdrachtgever, ontwerper Remko Dalkmann, eindredacteur Noes Lautier en Drukkerij den Hoed Quality Printing BV. 
De vier multimediapresentatoren toonden zich zeer verrast door de fraaie lay-out toen zij deze eerste uitgave in ontvangst namen.

Chris Stenger Jan Vermeer

Jolanda Linschooten Robert en Noes

Augustus 2014

In augustus werden er contacten gelegd met diverse sponsors, (reisorganisaties, tijdschriften, verenigingen en buitensportwinkels), waarmee Mondiavisueel gaat samenwerken. 
Ook werd er in augustus hard gewerkt aan de ‘backoffice’ van de Paylogic online kaartverkoop software. De kaartverkoop startte synchroon met het uitkomen van het papieren programma op woensdag 1 oktober.

Canon beamers

AV stumpfl projectiescherm

In augustus zijn ook diverse investeringen gedaan in presentatiecomputers, lichtsterke Canon beamers en een 7,5 meter breed Monoblox 64 projectiescherm van AV Stumpfl.

September
 2014

De data van de 24 multimediapresentaties zijn begin september bekend gemaakt.
Op pad | Zwerfkei
Daarnaast zijn er in september opnieuw 2 belangrijke partners een vorm van samenwerking met Mondiavisueel aangegaan: het outdoor magazine Op Pad van de ANWB en leverancier van buitensport artikelen Zwerfkei Outdoor & Travel Centre.

Met alle partners is een kortingsregeling vastgelegd voor abonnees, klanten, donateurs of leden.Oktober 2014

Begin oktober is de online kaartverkoop gestart. Eveneens verscheen het Mondiavisueel Programma in een oplage van 10.000 exemplaren. De verspreiding vond plaats via diverse kanalen. Wilt u op de hoogte blijven van de voorstellingen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

November
 2014

In deze maand werden alle technische en logistieke voorbereidingen afgerond en de laatste proefpresentaties en repetities uitgevoerd.

December
 2014

Op 4 december vond de eerste multimediapresentatie van Mondiavisueel plaats in Heiloo waar 180 bezoekers aanwezig waren. Bij de tweede voorstelling, op 10 december werden er TV-opnamen gemaakt door SBS6.

Seizoen 2014/2015

Tijdens het eerste seizoen bezochten ruim 3.000 personen de eerste 27 multimediapresentaties.

Seizoen 2015/2016

Tijdens het tweede seizoen bezochten bijna 4.000 personen de volgende 30 multimediapresentaties.Als u geïnteresseerd bent in het Mondiavisueel programma 2016/2017 kunt u zich aanmelden voor de Mondiavisueel nieuwsbrief. U ontvangt dan van ons per e-mail de informatie over de diverse multimediapresentaties, de sprekers, de locaties en de data.

Blijf op de hoogte van Mondiavisueel

Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief van Mondiavisueel en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.